Een lustoord - Reisverslag uit Costa Calma, Spanje van otheo - WaarBenJij.nu Een lustoord - Reisverslag uit Costa Calma, Spanje van otheo - WaarBenJij.nu

Een lustoord

Door: Otheo

Blijf op de hoogte en volg

04 September 2017 | Spanje, Costa Calma

Het kleine kamertje in Las Palmas bevalt goed: erg schoon en alles is nieuw en goed doordacht. Elke kamer heeft een eilandnaam, dus meer dan 7 kamers zullen er niet zijn. Het echtpaar dat de tent runt, serveert 's morgens op het dakterras een lekker ontbijt met zelfgemaakt brood en andere verse waar. '27 degrees Las Palmas', voor wie deze kant nog eens opgaat...

Via Parque de Santa Catalina ga ik naar de ferry. Een boardingpass heb ik niet nodig; gewoon je paspoort laten zien zegt de dame van Fred. Olsen, de veerpont. Fred doet er maar 2 uur over, en haalt Armas - z'n tragere concurrent - met gemak in. Zo loop ik op een warme zondagmiddag een uitgestorven dorpje binnen. Morro heet het, en de man die ik naar huurauto's vraag, kijkt bedenkelijk. Als ik Cicar noem klaart hij op. 'Gewoon teruglopen, naar de boot, en in dat huisje waar niks opstaat zit Cicar'.

Dat hele rotend weer terug dus... Maar toch blijkt het te kloppen. Ze hebben een geinig karretje klaarstaan, een witte Seat. Eerst denk ik nog dat de aardige dame me met de kogel bedreigt, maar het gaat om 'sin plomo'-benzine en niet om 'plata o plomo' (van Pablo).

Even de Seat uittesten. Onverhard naar Punta de Jandia door dor vulkanisch landschap. Het tegemoetkomend verkeer is voornamelijk 4x4 en camper.

Op de uiterste punt van Fuerteventura - want zo heet het hier - waait het behoorlijk en zijn de mensen een hard leven gewend.

Gauw naar de watjes. Naar de Costa Calma dus. De naam zegt genoeg. Het Duitse vakantiedorp is perfect. Mijn kamer ook. Overal in allerlei vormen gevouwen handdoeken, overal bloemen, hartjes, koel water in de koelkast, zelfs een flesje bubbels, jus, cake. Nederlandstalige televisie! Weet je wat? Ik blijf hier lekker in dit lustoord!

Ik eindig bij Rapa Nui voor een Weissenbier en olijven. En dan naar de hemelse kamer die zo heerlijk doortocht, met horren voor alle openstaande schuifdeuren en klapramen. Waar alles schoon is en nieuw en rein...

's Morgens kan ik vertellen dat alles 'Fabelhaft' was. Maar 1 nacht perfectie is ook wel weer genoeg. Op naar de dorre ruigheid van de binnenlanden van Fuerteventura!

• 05 September 2017 - 21:39

Joke:

Je bent goed bezig om me naijverig te maken...
    Hemelse kamers zonder muggen en dat ook nog op een eiland met een prachtige naam.
    Zie uit naar de verhalen over de ruige binnenlanden.
    De Vuelta start dodag in Suances (oom Jan) richting Picos, op jouw Spaanse tv zullen ze er ook wel aandacht aan schenken.
    Groet van Joke

• 05 September 2017 - 23:31

Naijver is prima, als 't maar geen jaloezie wordt; hoewel, gezonde jaloezie daar is ook weinig mis mee. Heb net een stukje tijdrit gezien en probeer donderdag in de gaten te houden. Picos, dat zal wel mooi worden! Groeten!