Muy rico - Reisverslag uit Salento, Colombia van otheo - WaarBenJij.nu Muy rico - Reisverslag uit Salento, Colombia van otheo - WaarBenJij.nu

Muy rico

Door: Otheo

Blijf op de hoogte en volg

07 Maart 2017 | Colombia, Salento

Ook Salento heeft heerlijke koffie. In het weekend kwam ik aan in het dorp en het wemelde van de boeren met mooie hoeden op en interessante leren tassen om hun schouder. De overgang was groot. In Filandia nauwelijks toerisme, terwijl Salento er op lijkt te drijven. Nu, na het weekend, begint het weer op een enigszins normaal dorp te lijken.

Grootste troefkaart is de vallei een stukje verderop. Met een ouwe jeep kun je er komen. Gisteren achter op de treeplank gestaan. Prachtig uitzicht over de vallei terwijl je kennismaakt met de lotgenoot naast je; handen schudden na de rit... De Valle de Cocora is erg mooi en sfeervol en er staan waxpalmen van soms wel 60 meter hoog. En dat in een decor met veel groen en nevel. En veel paarden. Colombiaanse families gaan veelal te paard omhoog.

Naast paarden, koffie en palmen in de mist is dit gebied bekend door z'n forellen. Gisteren 2x een forel soldaat gemaakt. Vandaag heb ik me gedragen: maar 1 forel genuttigd - wel een extra grote, in knoflook... muy rico...

Vanmiddag een vlucht geboekt die keurig aansluit op de vlucht naar Madrid. Niet helemaal onbelangrijk dus. Dacht dat alles ok was, maar kreeg net een mail in het Spaans waaruit ik meende op te kunnen maken dat er toch iets mis was. Heb het mailtje laten lezen aan iemand van het hostel en die belde gelijk naar Avianca. Na drie doorverwijzingen krijg ik iemand aan de lijn die redelijk Engels spreekt. Moet onder andere mijn huisadres noemen. 'Sounds a bit funny', heb ik 'm gewaarschuwd. Nou, hij leek onder de indruk van zoveel rare klanken.

Hoop dat alles nu in orde is, anders kom ik gewoon wat later terug. Elke dag forel, prima koffie en palmen in de mist. Wie wil dat nou niet?

• 07 Maart 2017 - 07:56

Frans Stiemer:

Blijf nog maar lekker een poosje weg.We gaan anders je verhalen zo missen!!!!Groeten Frans.

• 07 Maart 2017 - 21:25

Afgesproken! Doe jij de planten? Groeten!