Nieuwe verten
Door: Otheo
04 Februari 2016 | Australië, Albany
Bij het koude hostel, met de heater, kon ik gelijk aanschuiven bij de maaltijd. Thais vegetarisch. Heerlijk! Aardige mensen, af en toe gaan ze fietsen. Flinke afstanden. In Europa reden ze van Noorwegen naar Noord Afrika. De mensen van de VVV hadden ze erg goed behandeld, zodat Nederlanders nog steeds een streepje voor hebben...
Na twee nachten toch doorgereden naar Denmark, een gezellig dorpje. Daar spreekt de eigenaar van het hostel Afrikaans. Hij blijkt oorspronkelijk uit Oranje Vrijstaat te komen. Mooie kust hier, en ook de 'inlets' zijn bijzonder. Heel veel vogels verblijven hier op doorreis. Nog niet eerder zoveel flamingo' s gezien!
Nu ben ik dan in Albany. Van hieruit zijn in WO 1 de troepen vertrokken naar o.a. Gallipoli. Zo' n 40.000 man (en veel paarden ook). In het splinternieuwe museum, dat uitkijkt over de baai, krijg je bij binnenkomst een kaartje met een naam. Al lopend krijg je meer informatie over deze soldaat. Hoe is' t hem vergaan? Heeft hij het overleefd? 'Mijn' soldaat was 23 jaar en kwam van Tasmanie. Zo klein van stuk dat hij bang was om afgekeurd te worden. Hij had geluk en mocht mee... En hoorde bij de overlevenden. Indrukwekkend!
Over twee dagen hoop ik in Perth te zijn. Vlucht naar Sydney (' s nachts) en daarna weer door. Omdat het niet al te ver is, ga ik morgen langs een natuurpark. Op naar nieuwe verten!