Alert - Reisverslag uit Alert Bay, Canada van otheo - WaarBenJij.nu Alert - Reisverslag uit Alert Bay, Canada van otheo - WaarBenJij.nu

Alert

Door: Otheo

Blijf op de hoogte en volg

18 September 2015 | Canada, Alert Bay

Zojuist een stukje eiland per fiets verkend. In de jaren 70 werd hier, vooral door vissers, veel gefeest en geld uitgegeven. Daar is nu weinig meer van te merken.

Alert Bay is vooral rustig en sfeervol. Heb net een mooi onderkomen geregeld, iets wat ik niet zeker wist voor ik de pont nam vanaf Port McNeill. De auto heb ik daar laten staan; nu reis ik dus echt licht... Alles blijkt hier ook gewoon voorhanden, zelfs internetverbinding. Misschien blijf ik wel een dagje langer.

Na Tofino ben ik in Ucluelet wat gaan lopen. Ik was hier eerder al geweest en toen leek het me 3x nix. Lekker langs de haven gelopen met koffie in de hand - dat doen alle Canadezen (nog nooit zoveel wandelende koffieliefhebbers meegemaakt...). En daarna een tochtje langs de kust gemaakt. Eilanden in de mist terwijl je brulboeien hoort en belboeien, alsof er een kerkdienst op zee staat te beginnen... Mooi!

Doorgereden naar Courtenay en ook daar waren net twee brouwerijen gestart. Het achtervolgt me wel op een prettige manier.

Na Courtenay naar Campbell River gegaan, de zalmhoofdstad van de wereld. Toen ik op de pier liep werd er net een sappig exemplaar uit zee gehaald. Vijfentwintig pond, schoon aan de haak... Omdat het regent ren ik het Maritime Building in en daar krijg ik een rondleiding. Alles wordt zo enthousiast en met kennis van zaken verteld door een oud-zeeman/visser, dat het heel interessante uren worden! Geëindigd in een sushitent en in een motel aan het water. Alweer zo'n prachtig uitzicht!

De volgende dag kom ik min of meer bij toeval op Quadra Island, als voetpassagier. Daar krijg ik een lift en in een mooie baai staat m' n fiets klaar... Quadra Island blijkt prachtig en heel ontspannen. Op de Rebacca Spit (landtong?) neem ik veel foto's. Zet ik er later wel als ik een goeie verbinding heb... Uiteindelijk beland ik weer in hetzelfde motel als gisteren, maar wel weer alles schoon... Veel lui ontmoet inmiddels, waarvan opvallend veel met Nederlandse voorouders. De zalmvisser heet Tom, achternaam Bruigom (voor Canadezen lastig uit te spreken) en zijn moeder kwam uit Hillegom (ook al zo lastig...).

Nu zit ik helemaal in het noorden van Vancouver Island. Maar omdat het gisteren zo regende ben ik iets afgezakt. Eerst naar Telegraph Cove, een soort openluchtmuseum op palen boven het water. Geslapen in het huis van de voormalige eigenaar.... En nu zit ik dus in Alert Bay met alleen een klein rugzakje. Kijken of daar nog wat geld in zit, want de honger komt opzetten...

Alerte eilandgroeten,

Theo

• 20 September 2015 - 08:48

Joke:

Hoi Theo,
    Zo te lezen begin je het reizen en reisgevoel al weer aardig terug te vinden, een leuk verhaal. Het kaartje erbij werkt fantastisch: aanraken en schuiven maar!
    Gisteren zijn we naar het Big Band Festival in Den Briel geweest, met als toetje 's avonds de
    Cubob City Bigband van Lukas van M., geweldig!
    Zie uit naar je volgende Oteo,
    Groet van Joke

• 23 September 2015 - 06:08

Theo:

Het reizen begint al een beetje te wennen. Morgen naar de grote stad (Vancouver) om de autohuur te verlengen. Dan de bergen in! Goeie drummer gezien dus in Den Briel! Groeten