Nattigheid
Door: otheo
05 Maart 2006 | Australië, Byron Bay
Brisbane was leuk om te zien, heeft wel wat van Rotterdam: een rivier door het centrum, veel bedrijvigheid en hoogbouw, maar ook armoe. Ben naar wat musea geweest en heb met de 'citycat' rondgevaren, een catamaran als openbaar vervoer. De stad van bovenaf bekeken vanuit de klokkentoren. 's Avonds met wat bekenden van het varen en van Fraser de stad in geweest: heel beste steaks gegeten en wat prettige pinten gedronken.
Kwam goed uit want mijn kamer was niet al te best: 'smelly', smerig, donker, en met een bevolking die me qua sfeer aan dienst deed denken (en daar heb ik al heel lang niet meer aan gedacht...). Het zijn waarschijnlijk lui die werk hebben gevonden in de stad en die min of meer permanent in een hostel wonen.
Goed, voor vannacht ben ik dus dakloos, hoewel, een bus heeft ook een dak dus het gaat niet helemaal op. Als de regen straks iets vermindert ga ik lekker langs het strand lopen, richting vuurtoren. Schijnt een erg mooi gedeelte zijn, met kans om dolfijnen te zien... De golven hier zijn enorm, en geschikt om op te surfen, wat dan ook erg veel gedaan wordt. Verder had ik hier een paar rustige stranddagen willen doorbrengen, maar daar geeft de cycloon weinig mogelijkheden voor
Busreizen is hier goed te doen, met regelmatige stops, goeie, grote bussen en een gevarieerd landschap: een paar uur eucalyptusbomen, een paar uur suikerriet, een paar uur bananenbomen, kust met hoge golven, en dan regelmatig een muziekje op.
Jan, m'n shuffle is nu volgeladen met muziek. Kwam iemand met een Apple-laptop tegen die vol zat met leuke muziek. Ik moest maar zeggen wat erop moest... Mooie uitvinding!
Een nieuw uiterlijk voor Balkenende? Kan iemand een afbeelding sturen of beschrijving? Dan kan ik me er alvast een beetje op voorbereiden, anders komt het zo hard aan...
Heeee, het is bijna droog; ik ga m'n laatste droge kleren op het spel zetten en lekker strandwandelen!!! Op naar droger oorden!!!!!!!!
Een nat, klef handje van
Theo
05 Maart 2006 - 11:01
Mieke:
Hoi Theo, leuk om weer even wat van je te lezen!
Fijn dat het goed met je gaat, zoek inderdaad maar wat drogers op, want dat natte gedoe is niets waard.
Hier sneeuwt het. EEn natte boel, maar ook wel leuk voor de kinders, ze hebben de afgelopen week sneeuwpoppen kunnen maken.
Groetjes en het ga je goed!
Mieke -
06 Maart 2006 - 22:02
Joke:
Hoi Theo,
Hoe's Sydney? Droog hoop ik. Hier is het nat: sneeuw, hagel, regen en niet te vergeten ook nog loopneuzenweer. Vergeet niet morgenavond ( voor jou weer 9.30 uur vroeger)even te tsjekken of het nieuwe stadsbestuur van je hometown je wel aanstaat: je weet maar nooit!
In Sydney is veel cul te turen: dus doe je best!
Groet vanaf het noordelijk halfrond, Joke